Een woning kopen doet u niet iedere dag. Het zoeken en vinden van de juiste woning is leuk, maar ook spannend. Er komt veel bij kijken. Wij willen u daarom middels dit stappenplan informeren over het verkoopproces.
 • 1. Online start verkoop donderdag 16 december 2021

  U kunt vanaf dit moment de verkoopdocumentatie, zoals plattegronden, gevels, verkoopprijzen etc. vinden op de website.

 • 2. Hoe schrijf ik me in?

  Vanaf donderdag 16 december 2021 kunt u zich via het inschrijfformulier op de website inschrijven, om in aanmerking te kunnen komen voor een van de nieuwbouwwoningen. De deadline voor de inschrijving is maandag 20 december 2021 om 12.00 uur.

  Let op: voor de woningen zijn verkoopvoorwaarden van toepassing. 
  Uw (gezamenlijk) bruto jaarinkomen mag niet hoger zijn dan € 55.000,-
  De eerste tien jaar geldt er een zelfbewoningsplicht en mag de woning dus niet verhuurd worden.
  Antispeculatiebeding: bij een doorverkoop binnen 10 jaar geldt er een nabetaling over de meerwaarde van de woning.

 • 3. Toewijzing.

  Om iedereen evenveel kans te geven om een woning in Holzenbosch te kunnen kopen, geschiedt de verkoop door middel van loting op basis van eerste voorkeuren. Op 21 december 2021 om 14.00 uur zal de notaris de loting verzorgen. Heeft u een woning toegewezen gekregen? Dan neemt de makelaar contact met u op om een afspraak te maken. Heeft u géén woning toegewezen gekregen, dan ontvangt u een bericht dat u op de reservelijst staat.

 • 4. Afspraak met één van de makelaars.

  Indien u een nieuwbouwwoning toegewezen heeft gekregen, neemt de makelaar met u contact op en nodigt u uit voor een gesprek. Tijdens dit gesprek ontvangt u de aanvullende informatie, waaronder de verkooptekening, technische omschrijving, koop-/aannemingsovereenkomst van uw gekozen nieuwbouwwoning. De makelaar neemt de informatie samen met u door. Daarnaast krijgt u een financiële check zodat u direct een indicatie hebt van uw financiële positie ten behoeve van uw gekozen woning. Bent u na het gesprek met de makelaar nog steeds enthousiast? Dan zal de makelaar met u een nieuwe afspraak maken voor het tekenen van de koop- / aannemingsovereenkomst.

 • 5. Hypotheek afsluiten.

  Na het ondertekenen van de koop-/ aannemingsovereenkomst wordt het tijd om de hypotheek af te sluiten. Het afsluiten van de hypotheek is een belangrijk onderdeel en kan soms erg complex zijn. Wij werken samen met de hypotheekadviseurs van Drieklomp makelaars en rentmeesters en van Midden Nederland Makelaars. Indien gewenst kunt u bij hen langsgaan voor een persoonlijk advies.

 • 6. Afspraak met de kopersbegeleider.

  Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komen heel wat keuzemogelijkheden kijken; Deze keuzes geven u de mogelijkheid om de woning naar uw eigen smaak aan te passen. Om al deze wensen goed en op tijd te verwerken zal de kopersbegeleider van de aannemer een aantal weken nadat u de koop-/aannemingsovereenkomst getekend heeft contact met u opnemen voor een afspraak. Tijdens dit gesprek worden uw wensen besproken en kan de optielijst worden ondertekend.

  Tip: zorg dat u van te voren heeft nagedacht waar u het meubilair (zoals de tv, bank, eettafel etc.) neer gaat zetten en welke opties u wenst. Aan de hand daarvan kunt u bepalen of u extra lichtpunten, loze leidingen of stopcontacten nodig hebt.

 • 7. De overdracht bij de notaris.

  U heeft de koopovereenkomst getekend, de bedenktijd is voorbij, de ontbindende voorwaarden zijn niet nodig gebleken, de opschortende voorwaarden zijn vervuld (o.a. 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning is onherroepelijk), de koop is definitief. Maar daarmee bent u nog geen eigenaar van de grond en de te bouwen woning. De grond dient namelijk nog officieel te worden overgedragen bij de notaris. De notaris regelt alle juridische zaken rondom de overdracht. De notaris zal u een uitnodiging sturen om de leveringsakte (ook wel transportakte genoemd) te komen ondertekenen. De verkoper en de notaris tekenen deze akte ook. Pas na ondertekenen van de akte bent u officieel eigenaar van de grond en de te bouwen woning.

 • 8. De bouwfase.

  U bent eigenaar van de grond en klaar voor de start van de bouw. In de aannemingsovereenkomst is afgesproken wanneer de start van de bouw zal aanvangen en wanneer de bouw voltooid zal zijn. De bouw zal starten rondom de zomervakantie 2022.

 • 9. Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

  De bouw van de woningen duurt circa 1 jaar. Wanneer de woningen precies worden opgeleverd is afhankelijk van de start bouw, de voortgang van de bouw en verkoop. Via nieuwsbrieven wordt u regelmatig op de hoogte gehouden van de bouwontwikkelingen.