De Garven maakt onderdeel uit van de uitbreidingswijk Voorthuizen-Zuid. In deze wijk worden in totaal ca. 1000 woningen voorzien in verschillende deelgebieden waaronder ook Holzenbosch en Wikselaarse Eng. 
De Garven is centraal gelegen aan de hoofdontsluitingsweg van het gebied. Momenteel bestaat dit deelplan uit 6 bestaande vrijstaande woningen. Hier wordt uitgebreid met 3 royale bouwkavels en 4 halfvrijstaande woningen. Ten oosten en ten zuiden van de locatie zal Voorthuizen-Zuid in de toekomst verder uitbreiden.
Situatie
Aardgasloos

Nederland wil zo snel mogelijk een samenleving worden met zo min mogelijk CO2-uitstoot. Om dit te realiseren gaan alle huishoudens van het aardgas af. In De Garven wordt dan ook geen gasnet meer aangelegd. Uw woning in De Garven is daarmee klaar voor de toekomst!

Warmtepomp
De woningen in De Garven worden verwarmd door middel van een warmtepomp. Dit is een milieuvriendelijke en aardgasloze manier om uw huis te verwarmen en u te voorzien van warm water in de badkamer en keuken. De warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht om hiermee het huis te verwarmen. De buitenlucht is de energiebron. In het buitendeel wordt warmte uit de buitenlucht onttrokken en overgedragen aan het koudemiddel. Het binnendeel zet dit om in bruikbare energie om het huis te verwarmen en is direct aangesloten op het verwarmingssysteem, tevens zorgt de binnenunit voor de opwarming van een circa 180 liter boilervat. Dit boilervat zorgt ervoor dat u altijd voldoende warmtapwater heeft.

Zonnepanelen
Een warmtepomp draait op stroom: hierdoor verbruikt uw woning geen gas meer. De benodigde elektriciteit wordt voor een gedeelte opgewekt door de 12 standaard geleverde PV-panelen op uw woning.

Vloerverwarming
De woningen zijn zowel op de begane grond als op de eerste verdieping standaard voorzien van vloerverwarming. Dit heeft veel voordelen ten opzichte van radiatoren, zoals een comfortabel klimaat, een lagere energierekening en complete vrijheid bij de inrichting van uw huis.

Balansventilatie
Bij goed geïsoleerde woningen, zoals in De Garven, hoort een comfortabele en gezonde luchtkwaliteit. Balansventilatie is een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse buitenlucht volledig in balans is met de hoeveelheid afgevoerde vervuilde binnenlucht. Het is een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator, een warmte-terugwin-unit (WTW) en een aantal luchtkanalen. In de vochtige ruimtes, badkamer, toilet en keuken, wordt de gebruikte lucht afgezogen en in de droge ruimtes, woonkamer en slaapkamer, wordt verse lucht aangevoerd. Hierdoor ontstaat een comfortabel en gezond luchtklimaat.

Contact

(0342) 474 000

(0342) 472 072